Lelaki dan Wanita Berbicara Dengan Bahasa Yang Berbeza

  • Umum
  • 3 min read

Ini mungkin sesuatu yang anda selalu dengar.

Tapi adakah anda betul-betul mengambil tahu, memahami atau mempraktikkannya dalam kehidupan seharian?

Lelaki dah wanita, sistem biologi berbeza antara satu sama lain.
Cara otak mentafsir mesej juga berbeza.

Kebanyakan masa, gerak kerja otak bukan di dalam kawalan manusia.

Sebab tu, kita cakap lain, pasangan faham lain.

Kita cakap lain dia faham lain.
Kita cakap dah banyak kali cakap benda sama, masih tak faham-faham juga.
Kita nak lain, dia buat lain.

Cliche kan?

Jadi, untuk pasangan lelaki dan wanita kena ada perkara (gerak kerja) yang mungkin berbeza antara satu sama lain.

Contoh :
Perempuan kena sentiasa ‘tersedia’ untuk hubungan intim.
Lelaki kena jaga kekuatan tenaga batin.

Bila lelaki perlu meredakan syahwatnya je, pasangan sedia dah. Mental sedia, tubuh pun bersedia, samada sedia basah atau cepat terangsang. Tak lah terlalu lama nak merangsang.

Bila perempuan nak atau si lelaki dah mula langkah untuk hubungan badan, lelaki dapat lakukan dengan baik. Tidaklah terlampau cepat habisnya. Kena tahan lama atau pandai puaskan juga wanita.

Hubungan badan ni, semua orang boleh.
Cuma, betul ke pandai yang sebenar-benarnya pandai?

Ok, soalan mudah nak test ‘kepandaian’ pembaca.

Soalan cepu emas untuk si lelaki :
Korang pandai multiple orgasm?
Iaitu orgasm beberapa kali dalam satu round tapi belum terpancut air mani?

Yang biasa korang tahu dan berlaku, bila pancut tu kira orgasm lah kan?
Dalam satu round, sekali je pancut dan settle lah round tu kan?

Sebenarnya, lelaki pun boleh multiple orgasm macam perempuan.
Dalam satu round, boleh banyak-banyak kali orgasm.
Bukan bermaksud kena pancut banyak kali satu round, tapi orgasm banyak kali sehingga last sekali baru pancut.

Soalan cepu emas untuk si wanita :
Korang betul ke tahu orgasm tu macam mana rasanya?
Pandai nak dapat banyak kali orgasm atau tak pernah langsung?

Korang tahu yang orgasm perempuan ni ada pelbagai?
Orgasm payudara, orgasm biji kelentit (clit), orgasm vagina, orgasm G-spot, orgasm A-spot, lubang serviks, boleh terpancut air yang kuat keluar dari vagina yang mana ia berganda-ganda lebih kuat dari pancutan kencing atau sangat banyak?

Semuanya, rasa dan nikmatnya berbeza-beza tau.
Bukan rasa orgasm ni sama je semuanya.

Air tu pulak umumnya tanpa bau, tanpa warna dan tanpa rasa.
Mungkin ada sikit berbau ‘wangi’ tau sedikit rasa manis.

Ok, bukan air kencing (urin) tau.

Lagi satu info penting :

Perempuan boleh orgasm mahupun multiple orgasm walaupun tanpa penetrasi (keluar masuk penis / zakar).

Lelaki boleh orgasm juga multiple orgasm walaupun tanpa keluar air mani.

Nak kebenaran ini dibuktikan?

Ok, sila teruskan bersama blog ini sebab next time saya terangkan lebih lanjut.

Terima kasih =)